21.1.2024. 9:56
2
Rimac odbija dati saglasnost da se na mjesto direktora KCUS-a imenuje Gavrankapetanović
Još uvijek nije poznato kada će biti imenovan direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevo jer ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Nediljko Rimac nije potpisao potrebnu saglasnost za doktora Ismeta Gavrankapetanovića, prenosi N1.

Podsjetimo, nedavno je novoizabrani Upravni odbor KCUS-a imenovao za direktora Ismeta Gavrankapetanovića nakon provedene procedure. No, prema svemu sudeći Rimac odbija dati saglasnost.

“Trakavica oko imenovanja generalnog direktora KCUS se nastavlja. Portali uživaju da je razvlače u svojim objavama. Razlog je jednostavan, kada imaš lobije u pozadini i podobnog, a nesposobnog ministra, očito bez vizije, onda se to mora dešavati”, naveo je Stevanović.

Potom je dodao:

“Dakle ministre zdravlja FBiH ili postoji Vaša saglasnost da je Privremeni UO KCUS po važećim propisima imenovao generalnog direktora KCUS ili NE POSTOJI ali onda očekujem na Zakonu zasnovane taksativne razloge. U tom slučaju očekujem i Vaš zahtjev da se smijeni Privremeni UO KCUS jer je postupao nezakonito i imenuje novi. I to je sva mudrost”, naveo je Stevanović.

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.