31.1.2024. 13:16
6
Društvenim mrežama se širi uznemirujući status: "Šuman im je dobacio: 'Šta gledate i smijete se debili'. Na tramvajskim šinama ih je pretekao i blokirao..."
Ubistvo koje se desilo u nedjelju navečer, potreslo je Sarajevo ali i ostatak naše države.

Ugašen je još jedan mladi život i to jednog maturanta, uzornog i divnog mladića za kojeg su svi puni samo riječi hvale.

Za ubistvo Farisa Pendeka sumnjiči se Adem Šuman, koji se policijskim organima predao u ponedjeljak.

Osim Šumana, privedene su i još dvije osobe koje se sumnjiče za pomaganje.

O ovom slučaju smo razgovarali sa bivšim istaknutim policajcem i visokorangiranim službenikom FUP-a Jozom Anđićem.

"Ovi mogu javno nositi pištolje, a mi moramo nositi potajno da bismo zaštitili sebe i svoje obitelji. Prema tome, ovo što se dešava, ništa nije nenormalno i sve će nam se više i više dešavati", govori nam na početku Anđić.

Da bi prevenirali u budućnosti slične slučajeve, Anđić kaže: 

"Potrebno je to da inkriminirane osobe više ne budu na čelu institucija pravde, ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštva. Problem je što su kod nas na vlasti kriminalci. U ovoj državi, pošten čovjek samo može ostati mrtav. Zato se i nigdje ne krećem i ne dolazim u Sarajevo."

Na kraju razgovora navodi svoje iskustvo kada se penzinisao.

"Kada sam otišao u mirovinu, dobio sam pištolj sa posvetom od ministra unutrašnjih poslova. Da bih ga ja preuzeo, čekao sam godinu dana sigurnosne provjere PU Novi Grad, dok kriminalcima ne trebaju nikakve sigurnosne provjere, a ja koji sam čitav život proveo u policijskim strukturama, radio na zakonskim regulativama sve vrijeme, i mene provjeravaju da li ja mogu da nosim pištolj. To govori sve i pokazuje šta je bit i suština problematike", zaključuje Anđić za Source.

Društvenim mrežama kruži uznemirujuća objava

Na društvenim mrežama se pojavila uznemirujuća objava o ovom slučaju.

Prenosimo je u cijelosti:

"Četiri djeteta/mladića, školski drugovi iz 5-te gimnazije, maturanti, otišli da jedu i da se provozaju i u vožnji sreli ubicu koji im je dobacio “šta gledate i smijete se debili” dok su ovi stajali na semaforu kod Montane. Fina djeca, super đaci, neki od njih i sportisti bez ikakvih ekcesa u životu. Djeca su se tu i smijala, zaje*avala između sebe u Citroenu dok je crveno svjetlo bilo i jedan od njih je otvorio prozor i rekao ubici: 'Što brate, šta je problem?'

U međuvremenu se upalilo zeleno svjetlo, Šuman ih je pretekao i blokirao na tramvajskim šinama. Dešavalo se sve u sekundama i ubistvo se desilo na raskrsnici na Otoci, a ne kod Merkura.

Jedino je suvozač u Citroenu skontao da ide ka njima sa pištoljem i pobjegao impulsivno.

Šuman im je, dok je blokirano auto bilo, uletio na to prazno suvozačevo mjesto, vozača udario i dječaka iza njega (zato su dvojica povrijeđena) i ubio momčića Farisa koji je bio iza suvozačevog mjesta i pobjegao.

Dječak koji je jedini pobjegao (suvozač) dok je trčao i bježao koliko ga noge nose je odmah pozvao policiju. Ponavljam sve se to dešavalo u sekundama, nisu mogli ni odreagovati, izaći iz vozila ostala trojica.

Ovi su kasnije samo nastavili voziti i došli do Merkura, od adrenalina na prvu, ovo ubijeno dijete kao i ostala dvojica nisu ni skontali da je ovaj upucan. Do semafora kod Merkura je Faris umro.

Ovo se moglo desiti svakome", navodi se u objavi.

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.