1.2.2024. 9:40
0
Trebinje: U akciji 'Bonus' pronađeni droga i oružje
Akcija je počela 25. decembra 2023, a jučer je završena. Bila je usmjerena na otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U akciji je ukupno oduzeto 314,7 grama kokaina, 259,9 grama marihuane, 4,5 mililitara ulja kanabisa, tri vage za precizno mjerenje, četiri puške, tri pištolja, 130 komada municije različitog kalibra, mobilni telefoni, navodi se u policijskom saopćenju.

Trebinjska policija jučer je pretresla kuću, okućnicu, pomoćne prostorije i automobil koje koristi lice čiji su inicijali Ž.I, te pronašla i privremeno oduzela 4,5 mililitara ulja kanabisa. Ovo lice lišeno je slobode.

Pretraženo je i gradsko mezarje u kojem je izuzeto 259,9 grama marihuana i dvije vage za precizno mjerenje, navedeno je u saopćenju Uprave.

Policija je pretresla i dvije lokacije u općini Bileća koje koristi lice R.I. kod kojeg nisu pronađeni predmeti traženi naredbom za pretresanje.

U okviru ove akcije dokumentovana su tri krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i dva krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Tokom akcije ukupno su uhapšena tri lica, a Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biće podneseni izvještaji protiv ukupno četiri lica.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.