13.2.2024. 15:46
0
Na području Trebinja otkriveno oko 40 kg opojne droge skunk
Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje, 13. februara 2024. godine oko 12 sati, u graničnom području opštine Trebinje, sektor A8, otkrili su oko 40 kg opojne droge – skunk.

Na navedenom području, zaustavljeno je i kontrolirano vozilo marke Mercedes tip ML, kojim je upravljao V. M., državljanin BiH. Detaljnim pregledom vozila, u prtljažnom prostoru, pronađene su tri velike crne putne torbe s opojnom drogom. Kao prethodnica navedenog vozila, bilo je i vozilo marke Fiat Punto, kojim je upravljao M. N., državljanin BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Neovlašteni promet opojnim drogama čl. 195 KZ BiH, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, kao i dežurni sudac Suda BiH. Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužiteljstvu.

Aktivnosti Jedinice granične policije Trebinje realizirane su u suradnji s MUP-om Republike Srpske PU Trebinje. Rad na predmetu se nastavlja, saopćeno je iz GP BiH.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.