8.2.2024. 22:16
2
Dodik: Podrška Vučiću, EU i SAD prešutno gledaju teror
Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik uputio je večeras riječi podrške predsjednika Srbije Aleksandru Vučiću.

- RS snažno podržava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji će večeras na sjednici Vijeća sigurnosti govoriti o teroru prištinskih vlasti nad Srbima na Kosovu i Metohiji, poručio je Dodik.

Dodik navodi da je Kosovo pitanje od najvećeg nacionalnog interesa za Srbiju, a interesno pitanje za Brisel i Vašington, koji, kako navodi prećutno gledaju svakodnevnu torturu nad Srbima.

- Predsjednik Vučić i rukovodstvo Srbije sve vrijeme vode odgovornu nacionalnu politiku, poštujući Rezoluciju UN 1244, tražeći od većeg dijela međunarodne zajednice podršku za Srbiju, koja nastoji da odbrani elementarno pravo srpskog naroda da živi slobodno na Kosovu i Metohiji - naveo je Dodik.

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.