12.2.2024. 8:59
0
Doktori iz UKC Banjaluka odlaze u Hag da utvrde da li je osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić “pravilno liječen”
Tim ljekara UKC-a Republike Srpske dobio je dozvolu da 21. februara u Hagu pregleda osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Prema riječima generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Vlade Đajića, stiglo je odobrenje Međunarodnog tribunala u Hagu.

Ljekarski tim na čelu sa Đajićem putuje u Hag dana 21. februara godine. Kako je naveo Đajić, “ljekarski tim utvrdit će da li je Mladić do sada pravilno liječen” te odrediti terapiju.

Podsjetimo, haški osuđenik Ratko Mladić je 2022. godine bio prebačen u bolnicu zbog lošeg zdrvastvenog stanja.

Mladić je osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Proglašen je krivim za ratne zločine, između ostalog genocid u Srebrenici, počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine od 1992. do 1995. godine. Također, proglašen je kriv i za UZP vršen na području Sarajeva.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.