23.2.2024. 14:23
2
Skandal u Austriji: Najveće državno priznanje dodjeljeno negatoru genocida u Srebrenici Peteru Handkeu
FOTO: Screenshot/x
Predsjednik Austrije Alexander Van der Bellen dodijelio je najveće austrijsko priznanje "Veliku zlatnu medalju časti na lenti" između ostalih i nobelovcu, književniku, ali i poznatom negatoru genocida u Srebrenici Peteru Handkeu.

"Tri dobitnika Nobelove nagrade – tri uzora za mnoge buduće generacije. Velika zlatna medalja časti na lenti najviša je moguća nagrada i priznanje koje naša država može dodijeliti, upravo zato je zaslužuju Eric Kandel, Peter Handke i Anton Zeilinger", napisao je Van der Bellen uz fotografiju.
 



Peter Handke poznatiji je po tome što je neposredno nakon srebreničkog genocida boravio u tom gradu, a govorio je i na sahrani Slobodana Miloševića.

Dobitnik je i Nobelove nagrade za književnost, a takva odluka naišla je na žestoke kritike u cijelom svijetu pa su mnogi zbog toga vratili svoje Nobelove nagrade.

 

Austrija
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.