1.3.2024. 9:33
0
Američki ambasador Murphy čestitao Dan nezavisnosti: "Putovanje je teško, ali BiH će uspjeti!"
FOTO: Screenshot
Ambasador Sjedinjenih Američkh Država u Bosni i Hercegovini Michael Murphy čestitao je, u video obraćanju na društvenoj mreži X, našoj zemlji, ali i njenim građanima, gdje god da, kako kaže, žive, Dan nezavisnosti.

"Vaša zemlja je, i uvijek je bila, članica transatlantske zajednice naroda, a moja zemlja je ponosna na snažno bilateralno partnerstvo koje smo zajedno izgradili u posljednje 32 godine. Sjedinjene Američke Države će nastaviti podržavati teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine, kao i njenu integraciju u euroatlantske institucije, kako NATO tako i EU", poručio je Murphy.

On dalje navodi kako je ovo putovanje teško – bit će, kako kaže, zastoja i frustracija na tom putu – ali to je, naglašava, sudbina naše zemlje.

"Snaga, otpornost i talenat građana Bosne i Hercegovine – bilo Bošnjaka, Hrvata, Srba ili drugih – daju mi povjerenje da ćete uspjeti. Sjedinjene Države se raduju izgradnji, zajedno s vama, svjetlije budućnosti za Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane", zaključio je.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.