1.3.2024. 20:04
0
Dodik o susretu sa Erdoganom: Razgovarali smo o raznim projektima u RS-u i autoputu Beograd - Sarajevo
Predsjednik manjeg bh. entiteta RS, Milorad Dodik, učestvuje na Diplomatskom forumu u Antaliji, a tamo se sastao kratko i sa predsjednikom Republike Turske, Recepom Tayyipom Erdoganom.

- Razgovarali smo o raznim projektima u RS-u, prije svega o izgradnji autoputa, što je bio i ključni razgovor s predsjednikom Erdoganom, koji je veoma zainteresovan da dođe do izgradnje autoputa Beograd - Sarajevo - rekao je Dodik.

Dodik je kazao da je s Erdoganom razgovarao i o BiH, gdje je napomenuo da je za entitet RS prihvatljiva samo ustavna BiH, koja je visoko centralizovana.

Dodik je također pozdravio Erdoganov govor na Diplomatskom forumu “kao realan pristup svim stradanjima” te da je u svom obraćanju osudio licemjerstvo drugih, naročito zapadnih država.

- Predsjednik Erdogan je u pravu da je propao sadašnji poredak u svijetu i da je neophodno uspostavljanje multipolarnog svijeta - naveo je Dodik na društvenoj mreži X.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.