19.3.2024. 10:38
0
Otvoren jedan od ključnih tunela u Crnoj Gori, izgradila ga bh. firma
FOTO: Dragana Šćepanović/vijesti.me
Put Jezerine – Lubnice, dug 15 kilometara i tunel Klisura od 2,8 kilometara, jučer su probno otvoreni za saobraćaj. Dionicu i tunel obišli su predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i saradnici.

– Veliko je je zadovoljstvo da ovaj dugoiščekivani projekat danas puštamo u probni rad. Pristupni putevi lokalni nisu na zavidnom nivou, međutim, radićemo na tome narednih mjeseci. Najbitnije je da je put, od Berana i vasojevićkog kraja, prema ostatku Crne Gore, to jest, Podgorici, skraćen za 30-40 minuta. To je velika i jako bitna vijest za ovaj kraj – kazao je Spajić.

Prema riječima ministra Filipa Radulovića “otvranje puta od Jezerina do Lubnica i tunela do kraja prošle godine nikad nije bila relana priča”.

BiznisInfo.ba podsjeća da je tunel izgradila bh. firma Euro-Asfalt.



Radulović je, odgovarajući na novinarsko pitanje da li će izvođači radova snositi posljedice zbog kašnjenja, kazao da to što su radovi na tom putu “mnogo skuplji i mnogo duže trajali nije prihvatljivo za Vladu”.

– Kada se ugovori potpisuju s državom, rokovi treba da budu ispoštovani. Recimo, na putu Vrulja – Mijakovići raskinuli smo ugovor sa izvođačem jer nije mogao da odgovori izazovima. To će biti praksa da se raskidaju ugovori kad izvođači ne mogu da ispoštuju dogovoreno – tvrdi on.

Kako je kazao direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović “radom komisije za tehnički prijem radova stekli su se uslovi da se od inspekcijskih organa dobiju rješenja o probnom radu puta od Jezerina do Lubnica i tunela Klisura”.

– Radi se o dionici dugoj 15 kilometara, koju čini tunel dužine 2,8 kilometara. Ovo je izuzetno značajan objekat, koji skraćuje put od Berana do Kolašin za 40 kilometara. S obzirom da se radi o probnom radu, saobraćaj nije dozvoljen za teretna vozila i vozila za prevoz opasnih materija. Uložićemo veliki napor da što prije dobijemo upotrebnu dozvolu – kazao je Vuksanović.

Režim probnog rada podrazumijeva da će saobraćaj biti omogućen svakim danom u periodu od sedam do 18 sati, izvijestile su podgoričke Vijesti.

Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.