21.3.2024. 21:50
0
Dodik pozdravio odluku Evropskog vijeća pa poručio: Naš put ima svoj nacionalni cilj - da Srbi ponovo žive i rade sa svojom braćom i kumovima bez granica
Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta RS pozdravlja odluku Evropskog vijeća o početku pregovora između Bosne i Hercegovine i EU.

"Zahvaljujem vladama i parlamentima svih država članica. Ta odluka je priznanje svim građanima i političkim snagama koje se ustrajno zalažu za jačanje međusobnog poštovanja, dogovora i kompromisa između Srba, Bošnjaka i Hrvata.

Ovom odlukom jačaju se temelji koje je Republika Srpska spremna jačati – dejtonski i izgrađeni na Ustavu Bosne i Hercegovine, koji jednako pripada svima. Zato današnju odluku smatram velikim priznanjem i sebi i Republici Srpskoj za politiku koju je vodila", rekao je Dodik.

Republika Srpska se neće radovati jer je danas mnogo onih koji su pretpostavljali i priželjkivali njen nestanak. Naš put ima svoj nacionalni cilj – da Srbi u 21. vijeku ponovo žive i rade sa svojom braćom i kumovima bez granica", poručio je Dodik.


(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.