3.4.2024. 20:29
6
Uk se obratio Šapiću zbog ideje da izmjesti Tita: "Ima mjesta u Sarajevu"
FOTO: N1/arhiv
Premijer Kantona Sarajevo reagovao je na izjave Aleksandra Šapića koji je najavio inicijativu da se kosti Josipa Broze Tita izmjeste iz Kuće Cveća u Beogradu te premjeste u njegov rodni Kumrovec. Uk kaže da za Titu ima mjesta u Sarajevu.

"Pokrenut ću inicijativu da jednom za svagda završimo sa tom Kućom cvijeća, i da Josipa Broza vratimo tamo u Kumrovec, odakle je došao, a da Kuća cvijeća bude mjesto gde će počivati najveći srpski velikani, da to bude muzej srpske historije", napisao je Šapić na svom Instagram profilu.

Šapić planira iskopati Tita i poslati ga u Kumrovec, a Kuću cveća pretvoriti u "muzej srpske historije" Tim povodom oglasio se Uk poručivši da Tito neće ostati bez doma te da "postoji jedan antifašistički grad koji se diči nasljedstvom partizana, a to je Sarajevo".

"Ukoliko, gospodine Šapić, zaista imate namjeru sprovoditi svoju zamisao da Beograd po mjeri svoje ideologije gurnete još dublje u nacionalističke fantazije, ostaci Josipa Broza Tita neće ostati bez doma. Postoji jedan antifašistički grad koji se diči nasljedstvom partizana i jednog od najvećih antifašističkih pokreta u Evropi tokom Drugog svjetskog rata, ali i po antifašističkom otporu bolesnim ideologijama u skorijoj prošlosti, a koji će ponosno preuzeti ostavštinu Tita i skrbiti o njoj kako dolikuje, a to je Sarajevo", napisao je Uk na svom Facebooku.

Uk piše i to da će u Sarajevu uvijek biti mjesta za ostavštinu Tita, što potvrđuje i činjenica da centralna ulica nosi upravo njegovo ime. "Sarajevo nema razloga da se stidi svoje prošlosti. Pozdrav iz Titove za Beograd", uputio je Uk Šapiću.

(Erna H.) 

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.