12.4.2024. 21:16
0
Arnel Isak: Nisam učestvovao u tučnjavi, napadnut je radnik pumpe, a ja sam zvao policiju
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i sin ministra unutrašnjuh poslova FBiH, Arnel Isak, negirao je navode da je učestvovao u tučnjavi u kojoj je teže povrijeđen jedan muškarac.

Isak je reagovao i postavio nekoliko pitanja Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona, "ali i kazati neke činjenice koje ne odgovaraju natpisima u medijima".

"Naime, jedina istina koja odgovara navedenom događaju je kako su kobne večeri na benzinsku pumpu došli mladići koji su napali i povrijedili radnika pumpe o čemu svjedoči i medicinska dokumentacija jer je radnik zbrinut u SHMP Zenica nakon napada. Navodi se da je radnik napadnut bez ikakvog razloga i povoda, a napadu je prethodilo grubo vrijeđanje i narušavanje javnog reda i mira", poručio je Isak.

"Postavlja se pitanje zbog čega su ovaj veoma bitan detalj izbjegli kazati u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, posebno ako se uzme u obzir da su upravo takve izjave dali i ostali svjedoci nemilog događaja? Dakle, prema saznanjima koja imam, do danas su svi svjedoci ovog nemilog događaja dali izjave, a koje su potpuna suprotnost od informacija koje je MUP ZDK dao medijima. Međutim, to nije jedina 'slučajnost'. Ostaje pitanje zbog čega ova vijest nije objavljena na stranici MUP-a ZDK odnosno gdje je nestao bilten od te večeri sa stranice MUP-a, da bi se tri dana nakon toga policija za medije najednom oglasila o navedenom slučaju i jedinog krivca za to vidjeli u svjedoku, osobi koja je pozvala policiju, federalnom zastupniku i suprugu vlasnice pumpe?", rekao je mlađi Isak.

Istakao je da je upravo on insistirao da se pozove policija.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.