13.4.2024. 16:56
0
Isak otkrio šta se dešavalo u noći kada je došlo do tučnjave u kojoj je i on učestvovao: "Spominjao je ime moga oca. Apsolutno je neistinito da smo ga mi napali"
Na pumpi DHD u Zenici je u noći s ponedeljka, 9. aprila, na utorak, 10. april, došlo do tučnjave.

Ubrzo nakon što je izašla informacija o tučnjavi na ovoj pumpi, objavljen je identitet osumnjičenih osoba, među kojima su se našla imena Arnela Isaka, zastupnika u Predstavničkom domu Fedaracije Bosne i Hercegovine, i Aldina Isaka, sinova Rame Isaka, ministra unutrašnjih poslova FBIH. 

Arnel Isak je ubrzo reagovao da informacija nije tačna, a u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba priča šta se dogodilo te noći. 

"Apsolutno je neistinito da smo mi napali spomenutu osobu. Sve je počelo dok moj brat i ja nismo uopšte bili na pumpi, kada je čovjek koji je napao radnika ušao u objekat i počeo da vrijeđa i psuje", kaže Isak. 

"S njim su bila još dvojica muškaraca, koji su ga smirivali. Sve vrijeme je spominjao Ramu Isaka i mene, te nastavio da vrijeđa i psuje. Radnik me nazvao i ja sam mu rekao da zamoli ovu trojicu da napuste objekat", nastavlja federalni zastupnik.

U tom trenutku, kako za navedeni portal kaže Arnel Isak, on uopšte nije bio u blizini pumpe, imajući u vidu da je bilo vrijeme sehura. Ipak, dodaje Isak, zbog činjenice da je u smjeni bila još jedna osoba, radnica, nazvali su zaštitarsku službu i odlučili da obiđu pumpu.

"Kada smo došli, već je došlo do tučnjave. Mi nismo u njoj učestvovali, već smo samo rekli da se pozove policija", navodi Isak. Ubrzo je veliki broj policajaca došao na mjesto događaja, te su uzete izjave od svih prisutnih, dodaje.

Isak kaže kako ima veliki broj svjedoka o tome šta se tačno desilo te da više informacija ne može otkriti zbog toga što je u toku aktivna istraga. 

"Samo želim da se sazna istina. Definitivno ću podići tužbe protiv određenih osoba u MUP-u", kazao je za portal Radiosarajevo.ba Arnel Isak. 

Arnel Isak
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.