18.4.2024. 19:51
3
Dodik: Bit ćemo jednog dana u sastavu Srbije. Ako Donald Trump pobijedi...
Operacija u julu 1995. je bila greška u Srebrenici koja je počinila i iza sebe ostavila ogroman zločin, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a i SNSD-a, na mitingu "Srpska te zove" održanom na Trgu Krajine u Banjoj Luci.
- Želim svim stradalim izraziti poseban pijetet i njihovim porodicama saučešće. To je bio zločin na kraju rata, nakon zamora, mržnje i stradanja, osveta, ali to nije bio genocid - rekao je.

Po njemu je "tragičnija činjenica da 3.500 Srba ubijenih na prostoru Srebrenice i Bratunca, niko ne primjećuje osim nas Srba".

- Ogavni zapadni svijet gura Srebrenicu na politički teren, da bi okvalifikovali Srbe kao jedini narod koji je počinio tako nešto - naveo je.

Srpski narod je nazvao slobodarskim i kazao je da "mi jedini u BiH znamo da napravimo državu".
Bosnu i Hercegovinu je opet nazvao greškom.

- Nije trebala da postoji nakon raspada bivše Jugoslavije - dodao je.

Dodik je ustvrdio da je RS stabilna, te da neće ratovati. 

- Na dan kada se bude to odlučivalo u New Yorku (usvajanje Rezolucije u Srebrenici) naša Vlada i rukovodstvo cijeli dan će provesti u Srebrenici i da kažemo da ona pripada RS-u i da je se ne stidimo, a već idući dan šta god tamo napisali ne čitajte. Ništa se provesti neće, u udžbenike ništa neće ući. Nikakav odnos prema tome nećemo imati - rekao je Dodik.

Ponovio je da RS "dobro stoji", te dodao "da je pravde bili bi u sastavu Srbije".

- I bit ćemo jednog dana. Ne moram ni biti živ, ali će Banja Luka biti u sastavnom dijelu Srbije. To je naša volja. Beograd je naš glavni grad. Kada ćemo to postići, čim se stvore uslovi, valjda će i (Donald) Trump pobijediti - rekao je Dodik.

(Ajdin B.)
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.