22.4.2024. 16:32
0
Izrael napao grad na jugu Gaze
FOTO: Screenshot
Izraelske jedinice ponovno su napale istočni sektor Han Junisa, natjeravši ljude u bijeg.

Također, u Han Junisu pronađeni su deseci tijela u masovnim grobnicama na području glavne gradske bolnice, koju su izraelski vojnici napustili.

Izraelske snage ponovno su iz zraka napale i Rafah, posljednje utočište za više od polovice stanovnika Pojasa Gaze.

Izrael je ovaj mjesec naglo povukao većinu kopnenih jedinica iz juga Pojasa Gaze nakon žestokih borbi. Stanovnici su se počeli vraćati kućama u tom drugom najvećem gradu u palestinskoj enklavi. Pronašli su ruševine i mrtve na ulicama.

"Jutros su se vratile mnoge porodice koje su u zadnje dvije sedmice otišle odavde kako bi se vratile u Abasan. Bili su previše preplašeni", rekao je Ahmed Rezik (42) za Reuters iz škole gdje se sklonio u zapadnom dijelu Han Junisa, govoreći o istočnoj četvrti grada.

"Rekli su da su tenkovi ušli u istočni dio grada uz veliku pucnjavu i da su morali pobjeći", rekao je putem chat aplikacije.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.