23.4.2024. 20:29
0
Tužilaštvo provjerava: Mandić prijavio Đozu i NiP-ovce da su oštetili budžet Općine
Tužilaštvo Kantona Sarajevo je zatražilo, a Općinski sud u Sarajevu naložio izuzimanje određene dokumentacije iz Općine Centar, nakon što je načelnik te sarajevske općine Srđan Mandić prijavio predsjedavajućeg Općinskog vijeća Sejada Đozu, kao i ostale vijećnike iz NiP-a, da su, navodno, oštetili budžet Općine.

Prijava se odnosi na odluku koja se tiče (ne)oročavanja viška sredstava iz budžeta Općine, kao i na amandmane koje su vijećnici NiP-a uložili na budžet Općine, odnosno finansiranje određenih projekata, gdje su, kako je Mandić naveo u prijavi, pomiješana opća i namjenska sredstva, čime je, tvrdi Mandić u prijavi, prekršen zakon.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo Faktoru je kratko potvrđeno da u toj pravosudnoj instituciji postoji zaprimljena prijava u vezi s navodnim neregularnostima odluka Općinskog vijeća.

- Postupajuća tužiteljica poduzima potrebne mjere i radnje u vezi sa provjerom navoda iz zaprimljene prijave - kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, prenosi Faktor. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.