21.5.2024. 17:45
0
Premijer TK Irfan Halilagić zadovoljan radom policije tog kantona: "I pored određenih incidentnih situacija, koje su narušile subjektivni dojam stanja sigurnosti..."
Premijer Vlade Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić uputio je čestitku povodom Dana Policije TK svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije Tuzlanskog kantona, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime.

"I pored određenih incidentnih situacija, koje su narušile subjektivni dojam stanja sigurnosti, činjenica da u Tuzlanskom kantonu nemamo organiziranih kriminalnih skupina koje ugrožavaju ličnu i imovinsku sigurnost, te da policija ostvaruje i zavidan procent rasvijetljenosti počinjenih krivičnih djela, pokazuje da službenici policije postižu izuzetne rezultate kako preventivnim, tako i represivnim mjerama na suzbijanju, sprečavanju i otkrivanju svih oblika kriminaliteta.

Na takvim rezultatima im upućujem iskrene čestitke. Uz čestitke, svim pripadnicima policije upućujem i poziv da, sa istim elanom i entuzijazmom nastave čestito, nezavisno i nepristrasno raditi svoj posao i u budućnosti", poručio je premijer Halilagić.

On je istaknuo da je Vlada TK u proteklim godinama izdvojila rekordna sredstva - više od 15 miliona KM za materijalno i kadrovsko osposobljavanje kantonalne policije. Također i da se očekuje nabavka savremenih materijalno-tehničkih sredstava, kao odgovor na trendove, te podmlađivanje policijske strukture doprinese i većem stepenu, kako lične, tako i imovinske sigurnosti svih građana Tuzlanskog kantona.

"Na Dan policije prisjećamo se i svih službenika policije koji su, vršeći svoju dužnost, štiteći sigurnost svojih sugrađana, 1990-tih godina prvi stali u odbranu Bosne i Hercegovine. Ne smijemo zaboraviti žrtve i zasluge policijskih službenika, branitelja, te stoga ovu priliku koristim i da istaknem da nisu i neće biti zaboravljeni, te da će Vlada Tuzlanskog kantona, putem Ministarstva za boračka pitanja nastaviti brigu za potrebe svih branitelja, uključujući i pripadnike policije", poručio je premijer Vlade Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, saopćilo je Odjeljenje za informisanje Vlade TK.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.