8.6.2024. 19:22
0
Novi detalji ranjavanja policajca u Brčkom: Napadač ispalio sedam hitaca iz pištolja
Osnovni sud u Brčkom, postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH odredio je jednomjesečni pritvor S. M. (33), osumnjičenom da je 6. juna u Brčkom iz pištolja pokušao ubiti policajca J. T.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH, osumnjičenom za pokušaj ubistva pritvor je određen zbog opasnosti da bi mogao ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta BiH intenzivno sprovode istragu protiv S. M. zbog sumnje da je 6. juna oko 2.30 sati u ulici Mostarska, ispred ugostiteljskog objekta "Belvedere", pucanjem iz pištolja pokušao ubiti J. T. Kako se navodi u naredbi o sprovođenju istrage, nakon što su prethodnog dana u večernjim satima zajedno sjedili u navedenom objektu, njih dvojica su se odvezli na brčanski carinski treminal gdje su pred prijateljem E. T. započeli verbalni sukob. 

Nakon toga, E. T. je osumnjičenog povezao do objekta "Belvedere", dok ih je oštećeni pratio i sustigao na parkingu tog objekta gdje su nastavili verbalni sukob. Zatim je osumnjičeni, dok se J. T. nalazio u automobilu, iz svog vozila uzeo pištolj i, svjestan da ga može ubiti, iz neposredne blizine ispalio sedam hitaca prema njemu. Kako se zaključuje u naredbi, on je oštećenog pogodio u lijevu nadlakticu, nanijevši mu tešku povredu, i na više mjesta oštetio vozilo u kojem se nalazio J. T., nakon čega se s trećom osobom odvezao sa mjesta događaja.

Osumnjičeni je ubrzo lociran i uhapšen, a nakon zadržavanja i kriminalističke obrade u policiji, sproveden je u prostorije Tužilaštva. 

Kao što je to Policija prethodno učinila, i Tužilaštvo je osumnjičenog zadržalo tokom 24 sata, ispitavši ga za to vrijeme u svojstvu osumnjičenog, nakon čega je podnijelo prijedlog sudu da mu odredi pritvor. 

Prijedlog za određivanje pritvora obrazložen je postojanjem opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna. 

- Prihvativši tužilački prijedlog u cijelosti, Osnovni sud Brčko distrikta odredio je pritvor S. M. u trajanju od jednog mjeseca, a koji počinje teći od momenta njegovog hapšenja. U međuvremenu, Tužilaštvo i policija neodložno nastavljaju istragu usmjerenu na dokazivanje krivičnog djela ubistva, u pokušaju (iz člana 163 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) i krivičnog djela neovlaštene nabavke i držanja oružja, saopćeno je iz Tužilaštva.

brčko
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.