9.6.2024. 12:25
0
Dan kada je srbočetnički agresor u Sarajevu ubio troje djece i jednog mladića
U sarajevskoj općini Stari Grad, u ulici Sedrenik, obilježena je 32. godišnjica od ubistva četvoro sarajevskih civila, među kojima troje djece, ubijenih granatom ispaljenom sa agresorskih položaja.

Tog kobnog 9. juna 1992. u dvorištu kuće porodice Bojadži, ubijena su braća Mirza (12) i Fehim (17), te njihova rodica Amina Bojadži (14). Osim njih, poginuo je i mladić Sakib Prašović koji je imao 24 godine.

Na spomen-obilježju ispred kuće porodice Bojadži, danas su se okupili porodica i prijatelji, te su se polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje prisjetili četvero mladih Sarajlija koji su brutalno ubijeni prije 32 godinu.

Prisutnim su se obratili Muhammed Bojadži, brat ubijenih, Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-95. i Irfan Čengić, načelnik općine Stari Grad.

Cvijeće na spomen obilježje i mezarje su položili porodica, rodbina, komšije, prijatelji kao i predstavnici opĉine Stari Grad, te civilnih i boračkih udruženja...

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.