18.6.2024. 13:03
0
Spahija Kozlić je kandidat SDA za gradonačelnika Zenice
Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Zenica donio je jednoglasnu odluku da kandidat SDA za gradonačelnika Zenice na predstojećim izborima bude Spahija Kozlić, bivši ministar obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona.

Iako se proteklih mjeseci spominjalo dosta imena koji bi mogli biti kandidati, odluka o izboru univerzitetskog profesora Spahije Kozlića donesena je na sinoć održanoj sjednici Izvršnog odbora SDA Zenica.

Tako će Spahija Kozlić biti protukandidat aktuelnom gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću koji će se kandidovati za svoj treći mandat, a za titulu gradonačelnika još će povjerenje građana tražiti i Almir Babajić (SDP) i Hasan Kreho koji je među prvima najavio svoju kandidaturu.

Inače, profesor Spahija Kozlić je rođen 1965. godine u Zenici, od 1992. do 1996. godine bio je pripadnik Armije RBiH i obavljao dužnosti novinara PRESS centra 3. korpusa i glavnog odgovornog urednika Patriotskog lista.

Nakon diplomiranja i magistriranja, 2011. godine doktorirao i stekao zvanje doktora filozofskih nauka, a zaposlen je na Univerzitetu u Zenici, prenosi Klix.

Za sada još nije poznato da li će i druge političke stranke predložiti svoje kandidate za gradonačelnika za lokalne izbore ili će podržati nekoga od već predloženih.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.