27.6.2024. 11:41
0
Bećirović čestitao Rutteu: BiH odlučna da postane članica NATO-a
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je čestitku premijeru Kraljevine Holandije Marku Rutteu povodom imenovanja na dužnost generalnog sekretara NATO-a:

„Vaša Ekselencijo,

dragi Mark,

u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao i u svoje lično ime, imam izuzetnu čast i zadovoljstvo uputiti Vam najiskrenije čestitke povodom Vašeg imenovanja na dužnost generalnog sekretara NATO-a.

I ovom prilikom zahvaljujem na toploj dobrodošlici i konstruktivnom razgovoru koji smo imali tokom moje nedavne posjete Kraljevini Holandiji. Vaše duboko razumijevanje političkih, ekonomskih i sigurnosnih prilika, kao i aktuelnih izazova s kojima se suočava Bosna i Hercegovina, predstavlja dragocjen doprinos očuvanju stabilnosti, mira i prosperiteta u Evropi i svijetu. Iznimno cijenim Vašu podršku evropskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine koju ste iskazali i tokom posjete Sarajevu.

Odlučna u nastojanju da postane punopravna članica NATO-a, Bosna i Hercegovina će nastaviti graditi čvrste odnose sa svim partnerskim državama i doprinositi jačanju sigurnosti u Jugoistočnoj Evropi.

Želim Vam mnogo uspjeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti, uz uvjerenje da će Vaše liderstvo dodatno osnažiti našu zajedničku sigurnost i saradnju.

Primite, Vaša Ekselencijo, izraze mog najvišeg poštovanja“.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.