30.6.2024. 10:37
4
Potpredsjednik Naše stranke pisao po Facebooku kako su Bijeljinu 1992. blokirali "naoružani muslimani" pod vodstvom SDA: Iz te stranke reagovali i kazali da on više nije član stranke, te se ogradili od istih
Prije nekoliko dana, pojedini mediji su objavili fotografije komentara potpredsjednika Naše stranke u Janji, Dževada Bukvića, koje je napisao na Facebooku, o početku rata u našoj zemlji.

On je iznio svoje neko viđenje napada na Bijeljinu:

"Moramo pričati istinu, ma koliko gorka bila, radi budućih generacija… Bijeljinu su 1992. godine blokirali muslimani pod vođstvom SDA. U svakoj ulici su bile barikade napravljene od svačega, pa čak i kamiona, traktora, a na barikadama naoružani muslimani koji su sve kontrolisali…".

alt

Nakon toga je objavio komentar o zastavi RBiH sa ljiljanima.



Potom je ostavio i drugi komentar: 

"Da imamo makar jednog Janjarca u strankama Republike Srpske, Janja bi mnogo ljepša bila. Nećeš sa Srbima, nećeš ništa ni imati, dobro nam daju i ovo što imamo…".



Na tragu ovih komentara, poslali smo upit Našoj stranci za očitovanje njenog potpredsjednika.

Ovo su pitanja koja smo im uputili još prije četiri dana:

1. Da li ste uopšte upoznati sa ovim istupom gospodina Bukvića?

2. Kakav je stav Naše stranke o konkretno ovom istupu potpredsjednika lokalnog odbora iz Bijeljine?

3. Kakva će biti reakcija Stranke prema gospodinu Bukviću zbog ovakvih tvrdnji?


Odgovore nismo dobili do momenta pisanja ovog članka.

Sa druge strane, mediji koji su objavili Bukvićeve komentare, zaprimili su demantij Elvira Huremovića, predsjednika Gradskog obora Naše stranke Bijeljina-Janja.

"Gospodin Dževad Bukvić od 12. juna 2024. godine ne obnaša i više nije više član Naše stranke. Svaka njegova izjava u prošlosti, ili ponašanje u javnosti, dok je bio član, bili su i ostali njegovi lični stavovi, a ne stavovi Naše stranke kojoj je nekada pripadao. Od stavova koje ste naveli kao njegove se ograđujemo i osuđujemo ih. Također smatramo krajnje neumjesnim stavove pojedinca, koji pritom više nije član Naše stranke, pripisivati nama koji to jesmo i cijeloj stranci", navedeno je demantiju.

Inače, Naša stranka je osnovala gradski odbor 7. juna ove godine. Dragan Mioković je tada kazao da je ovo historijski dan za stanku. 

Kako su saopćili iz Naše stranke tada, Elvir Ibrišimović je izabran za predsjednika Naše stranke Bijeljina, potpredsjednica je Sabina Rešidović, a potpredsjednik Dževad Bukvić.

Izabrane članice i članovi su: Sabina Salihagić, Samir Hadžiresić, Nedima Sofić Sprečak, Adin Durgutović, Fatima Karajčić, Almina Arnautović, Ifeta Berbić, Amira (Mirka) Zakomac, Jusuf Musić, Faruk Jahić, Hatidža (Dida) Mujanović, Dževad Velagić i Nusreta Jusufović.



Nije jasno zbog čega je Bukvić bio potpredsjednik Naše stranke cijelih pet dana. 

(Ajdin B.)

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.