1.7.2024. 16:27
0
Novaković-Bursać: Nisam dobila zvaničnu obavijest, PDP uz pomoć Bošnjaka želi da mijenja izbornu volju građana
Delegatkinja u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz SNSD-a Snježana Novaković-Bursać izjavila je da se potvrdilo da je Centralna izborna komisija političko tijelo instalirano od strane opozicije u RS-u, i da uz pomoć SDA i DF-a, želi da utiče na izbornu volju građana.

- To su pokušali da urade i kada je riječ o izborima za predsjednika Republike Srpske. Međutim, tada nisu uspjeli jer je volja naroda bila dominantna - rekla je Novaković-Bursać novinarima u Banjoj Luci.

Kaže da se i sada, kada je Centralna izborna komisija priznala sporni listić za PDP, pokazalo u čijoj službi radi Sarajevo.

- Žalost i podsmijeh zaslužu oni koji kažu da je BiH država. Ovo na sve liči ali ne na državu, pravo i pravdu - ukazala je  ona.

Podsjeća i na odluku Suda BiH koja je i dovela situaciju na nakaradan nivo.

- Postoji i politička opasnost, što se može i vidjeti po izjavama generalnog sekretara PDP-a Nenada Vukovića koji nudi da Bošnjaci izaberu novi saziv Vijeća ministara - istakla je Novaković-Bursać.

Sporno je što to rade kao izborni gubitnici, ukazuje Novaković Bursać i podsjeća da to već uradili 2014. godine.

- To je narod i prepoznao i zbog toga je SDS i PDP smjestio u opoziciju, odnosno gubitničku klupu poručila je Novaković-Bursać.

Naglašava da zvaničnici provode politiku onih ko ih je izabrao, a u ovom slučaju SNSD je izabrao narod, a PDP je izabrao CIK.

- Јa nisam dobila zvaničnu obavijest. Odluka o potvrđivanju izbora je jedinstvena. Izbori su potvrđeni i tu odluku nije niko poništio - ukazala je Novaković-Bursać.

Sve je nazvala lakrdijom, koje nema veze sa pravom i pravdom.

- Nisu obavijestili ni Narodnu skupštinu Republike Srpske koja je jedina legitimna za izbor delegata u Dom naroda. Svjesni su da su se upustili u pravni problem koji je nemoguće pravno završiti - zaključila je Novaković-Bursać, prenosi Srna.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.