3.7.2024. 11:48
1
NSRS o zakonima koji će omogućiti otvaranje računa firmama pod sankcijama SAD-a
Raspravom o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o otpisu potraživanja po hitnom postupku, nastavljena je deseta redovna sjednica Narodne skupštine RS.

Ministrica finansija RS Zora Vidović podsjetila je da je NSRS zakonski omogućila poreskim dužnicima otpis kamate u cijelosti ako do 1. jula ove godine otplate glavni dug.

- Na ovakav način je uplaćeno oko 3,7 miliona KM poreskog duga - precizirala je Vidović i napomenula da se sada predlaže produženje roka do kraja ove godine.

U dnevnom redu sjednice NSRS nalazi se set zakona kojim je predviđeno da Investiciono-razvojna banka RS radi i platni promet, te da može primate novčane depozite.

Zakone je predložila Vlada RS kako bi, između ostalog, a po priznanju ministarke Vidović, firme koje su sankcionisale Sjedinjene Američke Države mogle otvoriti račun u IRB RS.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić juče je izjavio da je predviđeno da parlament zasjeda tri dana, odnosno od utorka do četvrtka, a da nastavak bude 9. jula.

Poslije redovne sjednice predviđeno je da NSRS odmah nastavi rad posebnom sjednicom i sa samo jednom tačkom predloženog dnevnog reda: Informacija o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa RS i FBiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima i po prijedlogu narodnih poslanika.

(Erna H.) 

NSRS
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.