3.7.2024. 20:29
0
Kulenović: SBiH, NES, SDA i DF prihvatili poziv za učešće na Konvenciji, želimo iskazati državotvorno političko jedinstvo
Predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović govorio je danas u emisiji "Dobar dan, BiH" na Hayat televiziji o sutrašnjoj Konvenciji "Bosna je naša - Bosanska", koju Krug 99 i NVO Čuvari Bosne organizuju u sarajevskom hotelu "Holiday" s početkom u 19 sati.

Kulenović kaže kako je sve već spremno za Konvenciju, te dodaje da se nada da će odziv zainteresovanih biti adekvatan i odgovarajući u odnosu na sam događaj i njegovu važnost.

- Naravno, inicijativa je bila od Kruga 99, ali smo mi rado pozvali i druge aktere, druge nevladine organizacije, akademsku zajednicu, ali i sve političke stranke kako bismo svi zajedno učestvovali u kreiranju jednog manifestnog događaja koji bi mogao trasirati, s jedne strane, odgovor na trenutne okolnosti, ali i dugoročnu političku aktivnost u BiH.

Naravno, želja nam je dodatno senzibilizirati ukupnu bh. javnost na okolnosti u kojima se nalazi naša domovina, i da se ovdje više ne radi o nekim TV izjavama na koje se ne treba obazirati, nego o puno ozbiljnijim stvarima.

Dovoljno je sjetiti se zaključaka s nedavnog "svesrpskog sabora", a ne trebamo zaboraviti ni odluku Hrvatskog sabora prije nekoliko godina sa svojom poznatom Deklaracijom o položaju Hrvata u regiji i dijaspori.

Dakle, treba se reći da se ovdje radi o dugoročnoj usmjerenoj politici protiv Bosne i Hercegovine i, kada se malo razmisli, čini se da se sve vraća na izvorne platforme Miloševića i Tuđmana - ističe Kulenović.

Naglašava da te politike predstavljaju opasnost po mir i stabilnost i Bosne i Hercegovine i regije, o čemu će biti govora i na sutrašnjem događaju.

- Pozvali smo predstavnike sedam parlamentarnih političkih partija, od kojih su četiri prihvatile da budu dio ove organizacije, i predstavnici tih političkih stranaka govorit će na Konvenciji, a to su Stranka za BiH, Narodni evropski savez, SDA i DF.

Naš poziv je bila želja iskazivanja državotvornog jedinstva, ne ulazeći, naravno, u stranačke razlike, a ostale tri stranke se, jednostavno, nisu odazvale.

Njihov odgovor je bio ignorisanje, ali to nas neće zaustaviti niti spriječiti s ciljem stvaranja nadstranačkog političkog ambijenta i da pokažemo i dokažemo političku bosansku državotvornu snagu - govori Kulenović.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.