3.7.2024. 20:41
1
Ovako je bivši bh. reprezentativac i novopečeni član Četničkog pokreta govorio o BiH: "To je vještačka država, toliko podijeljenosti nema nigdje"
Bivši košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Ratko Varda postao je član četničkog Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), prenose beogradski mediji.

Varda je 2009. godine, kao 30-godišnjak, prihvatio poziv da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Sa Zmajevima je nastupao na dva kvalifikaciona ciklusa za Europsko prvenstvo 2009. i Europsko prvenstvo 2011. godine.

Inače, u podcastu Jao Mile govorio je o našoj reprezentaciji ali i državi BiH.

"Igrao sam za Jugoslaviju, pa za SiCG, uvijek sam bio na tim prozivcima, a pred Olimpijske igre 2004. godine smo otpali prvi Dejan Milojević i ja, to je bilo jako teško za mene, pokidao sam tu godinu, skinuo sam dvadesetak kila, Sejo Krdžalić me spremio, to nisam bio ja, na pripremama sam bio najbolji, ali me prvog sasjeku. Poslije toga par godina nema ništa, ili si na širem spisku ili te nema. Zvao me neko, da li bi igrao za BiH, reko ako Savez daje papire, što da ne. Ja sam godinu-dvije kasnije zaigrao za BiH, u Zenici smo igrali kvalifikacije za Evropsko, tu sam bio dvije-tri godine sa bh. reprezentacijom, trebao sam da idem u Litvaniju na Eurobasket, smatram da sam pomogao da odemo na to Evropsko prvenstvo jer sam igrao kad neki drugi nisu htjeli. U tom Sarajevu i cijeloj BiH je tolika tenzija, to je vještačka država, toliko podijeljenosti nema nigdje, rekoh da napravimo preko sporta nešto, da se ne govori o tim podjelama, da sport ujedini ljude, no ja sam bio budala koja je vjerovala u to da se može da se desi", rekao je Varda. 
 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.