9.7.2024. 12:07
0
Poznato koliko će nas koštati Severenino pjevanje za Novu godinu
Sarajlije će, kako smo već objavili, u novogodišnjoj noći zabavljati hrvatska pjevačica Severina Vučković. Međutim, za sada je nepoznato da li će tu noć nastupati još neko osim Severine. Nepoznato je i koliki će honorar dobiti hrvatska estradna umjetnica, ali je sigurno da neće nastupati džaba. Podsjećamo, prethodnih godina, kada su Sarajlije u novu godinu uvodili Dino Merlin, Zdravko Čolić, Hari Mata Hari..., spominjale su se stotine hiljada maraka, piše Oslobođenje.

Uspjeli su saznati da će nas Severinino pjevanje u "najluđoj noći" koštati blizu 800.000 maraka.. Naime, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić bi "na vakat" trebala sklopiti ugovor sa agencijom Kraljica d.o.o., sa sjedištem u Vogošći o organizaciji dočeka Nove godine na prostoru ispred Vječne vatre.

Tačnije, prema ugovoru, biće organizovana dva događaja, 30. i 31. decembra. Događaj koji bude organizovan 30. decembra trajaće četiri sata, od 20.30 do 0.30 sati. Za novu godinu će također biti upriličen četverosatni program sa početkom od 21.30 sati. Osim toga, firma izvršilac je obavezna da putem LED ekrana ispred Vječne vatre prenosi koncert Sarajevske filharmonije iz narodnog pozorišta, u periodu od 19.30 do 21.00 sati.

U ugovoru nigdje nije navedeno koga će firma Kraljca d.o.o. angažovati kao izvođače na ovim događajima. Nije navedeno ni koliki dio od navedenog iznosa će pripasti izvođaču, odnosno izvođačima koji budu nastupali za Novu godinu, kao i dan uoči Nove godine.

Za organizaciju javnog dočeka Nove godine Benjamina Karić se, uime Grada Sarajeva, obavezala dfa će iz budžeta biti isplaćeno blizu 680 hiljada maraka, što sa PDV-om iznosi oko 795 hiljada KM. Dinamika plaćanja je takva da će prvih 408 hiljada maraka (sa uračunatim PDV-om to je oko 477 hiljada KM) biti isplaćena nakon što Kraljica d.o.o. dostavi bankovnu garanciju. druga tranša u iznosu od 204 hiljade maraka (sa PDV-om to je oko 238 hiljada maraka) biće isplaćena do 30. septembra. Preostalih 68 hiljada KM (blizu 80 hiljada KM sa PDV-om), što je tek oko 10 posto ukupne sume, biće isplaćeno nakon "obavljenog posla", odnosno nakon što organizator dostavi fakturu.

Prema ugovoru Gradska uprava, kao naručilac, je na sebe preuzela obavezu dobijanja potrebnih dozvola za okupljanje na javnom prostoru, angažovanja službi poput policije, Hitne pomoći, vatrogasaca... promocije događaja i slično

Ipak, ono što je najzanimljivije bi bilo čuti zašto odlazeća gradonačelnica, s obzirom da joj nakon lokalnih izbora ističe mandat, ovako rano sklapa ugovor o dočeku Nove godine. Uobičajeno je da se ovakvi ugovori sklapaju u posljednjim mjesecima kalendarske godine, novembru, ili eventualno u oktobru. Međutim, Karić je odlučila da usred ljeta sklopi ugovor o javnom dočeku Nove godine., piše Oslobođenje. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.