16.7.2024. 20:58
0
Karić uručila Zahvalnicu spasiocima dvogodišnjeg dječaka
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić uručila je Zahvalnicu Grada pripadnicima Kantonalne uprave Civilne zaštite i drugog voda Profesionalne vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo zbog spašavanja dječaka s prozora zgrade u sarajevskom naselju Grbavica.

Gradonačelnica je također pozvala nadležne institucije da zajedno s Gradom Sarajevom pomognu porodici ovog dječaka jer je njegova samohrana majka morala ostaviti u stanu njega i još jedno dijete da bi otišla raditi.

Zahvalnicu je od gradonačelnice primio Muhamed Duran koji je zajedno s kolegama spasio s prozora dvogodišnje dijete. Nevjerovatno brzom i hrabrom reakcijom vatrogasaca spriječena je moguća tragedija.

– Ponosna sam na njihovu nesebičnu predanost poslu. Želim zahvaliti komšijama koji su pozvali vatrogasce i po ko zna koji put pokazali da je komšija poput porodice – rekla je Karić.

Pozivajući nadležne da pomognu porodici dječaka, navela je i da je nju kao majku malog djeteta potresla informacija o razlogu zbog kojeg je samohrana majka bila prinuđena ostaviti djecu u stanu, saopćeno je iz odjeljenju Stručne službe gradonačelnice za odnose s javnošću.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.