20.7.2024. 8:22
0
Uhapšena žena u Sarajevu: Pomagala braći Abazi koji su pucali na Almedina R.?
Jedna ženska osoba uhapšena je sinoć zbog sumnje da je pomagala osumnjičenom za sinoćnju pucnjavu u sarajevskom naselju Šip, braći Abazi - Almedinu i Seadu.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili ovu informaciju.

- U 20.15 sati, slobode je lišena 44-godišnja žena, A.S. iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo Pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela (član 346. KZ FBiH). Osumnjičena, koja se tereti za pomoć izvršiocima krivičnog djela Pokušaj ubistva od 18.07.2024. godine, sprovedena je u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, navodi se u njihovom saopćenju.

Podsjećamo, braća Abazi su sinoć oko 19.55 sati u naselju Šip pokušali ubiti Almedina R. (39) koji je ranjen u pucnjavi.

Motiv pokušaja ubistva bila je osveta. Naime, u spomenutom naselju potukli su se Sead Abazi i Almedin R. Deblji kraj izvukao je Sead Abazi.

Prema saznanjima Oslobođenja, on nije želio da prijavi slučaj policiji, te je pozvao brata Almedina Abazija i skovao plan da se osvete Almedinu R.

Počinitelji su uhapšeni u Neumu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.