21.7.2024. 18:34
0
Državni parlamentarac NiP-a: Sve što su Sebija i Bakir razgradili u državnim institucijama žele drugima da pripišu
Nekada je to bio državotvorni pokret, nekada je ta politička organizacija bila garant očuvanja i izgradnje države Bosne i Hercegovine, napisat će Nihad Omerović, zastupnik Naroda i pravde u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na društvenim mrežama aludirajući na SDA.

"Danas je država Bosna i Hercegovina i sve što je u njoj državotvorno, talac porodično-privatnog društva koje samo zloupotrebljava naziv, pozitivnu historijsku ulogu političke organizacije koja nekad se i zvaše i bijaše Stranka demokratske akcije. Sebijina i Bakirova, nimalo demokratska akcija koja je očistila od ranije SDA sve što je imalo i trunku dostojanstva i kritičkog odnosa, sada sa svojim slijepo poslušnim i ljutitim jurišnicima, ne bira sredstva niti načine da sve ono što uradiše na razgradnji i destrukciji državnih institucija, pripišu i inputiraju svima drugima osim kreatorima i autorima destruktivnih odluka sporazuma i generalno procesa", navodi Omerović.

Na sreću, ističe, postoje oni koji uvažavaju drugačije razmišljanje, a pri tome imaju svoje principe i stavove, oni koji svoje odluke donose na osnovu argumenata, a ne ferman naredbi "prve hanume u Ɓošnjaka" i koji na koncu više vjeruju svojim očima, nego riječima SB DA (Sebijine i Bakirove demokratske akcije).

"Da bi sve bilo potpuno jasno, u ovom slučaju mislim na ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o policijskoj saradnji 25. 8. 2011. godine u Predstavničkom domu, a 14. 9. 2011. godine u Domu naroda PSBiH. Ratifikacijom ovog sporazuma je omogućeno daleko više od onog što je bilo najavljeno, a vezano za razmjenu policijskih službenika entiteta RS i Republike Srbije. Usvajanje ovog sporazuma je urađeno u vrijeme 'šefovanja prve hanume u Bošnjaka, njenog muža i Željka Komšića, a čiji botovi sada na svakom ćošku liju suze od 'patriotskog dušebrižništva', a sve po principu: da li vjerujete više svojim očima ili nama? Po onoj staroj narodnoj, najbolja taktika lopova je da poviče, držite lopova", poručio je Nihad Omerović.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.