23.7.2024. 21:36
2
Dodik o politizaciji gašenja požara u Hercegovini, dotakao se i Heleza: "Helikopteri Srbije mogu da dignu 65 tona vode, a ova sramna mašinerija Heleza..."
FOTO: n1
Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da iz Sarajeva gotovo svakodnevno dolazi nevjerovatna histerija protiv Srba i Srbije, a najnoviji dokaz je politizacija helikoptera koji je trebalo da pomognu u gašenju požara u Hercegovini.

Kako je naglasio Dodik, gledam i ne mogu da vjerujem gdje živim.

"Kad sam bio u Predsjedništvu nama su saopštili da ima nekoliko helikoptera i u to vrijeme bila su ispravna samo dva, od čega se jedan digao i pao, razbio se prije nekoliko godina", podsjetio je.

On je dodao je tad jasno rekao da neće davati saglasnost za dizanje tih helikoptera, jer je u njima očigledno ugrožena bezbjednost pilota.

"Tada je helikopterska jedinica Republike Srpske pomagala da se gase požari kod Konjica, a ja sam dobio krivičnu prijavu", naveo je Dodik.

Dodik je istakao da je nevjerovatno poređenje ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Zukana Heleza o helikopterima Srbije i Oružanih snaga BiH.

"Srbija može da digne 65 tona vode i da je kroz nekoliko minuta isporuči na odredište, a ova sramna helikopterska mašinerija Heleza može da podigne tonu i 800 litara vode", objasnio je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, histerija se mogla vidjeti i kada je riječ o raspoređivanju policajaca iz Srbije u Srpskoj.

Naveo je da se policajci iz Srbije nalaze u Hrvatskoj, zato što su tamo na raspolaganju građanima Srbije, te da su po uzoru na mnoge zemlje u svijetu uradili i Republika Srpska i Srbija, ali je zbog toga uslijedila histerija.

Dodik je dodao da je za političko Sarajevo problem samo ako je nešto iz Srbije i odmah krene priča o agresiji.

– Kakva su agresija tri policajca i da li je to normalno – upitao je Dodik i dodao da je tako bilo i sa pričom o pitomcima koji su došli na Kozaru.

Zbog svega toga, kaže, BiH je neodrživa i nema nikakvu šansu.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.