1.9.2024. 19:00
0
Cvijanović "kuka" zbog američkih sankcija: Nemoguća je situacija u kojoj ste stalno pod pritiskom
Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izjavila je danas u Sitnici kod Ribnika da su sankcijama koje su Sjedinjene Američke Države uvele kompanijama i pojedincima u RS prekršena osnovna ljudska prava građana ovog bh. entiteta.

Cvijanović tvrdi da se "u postupcima protiv RS prepoznaje antidejtonsko djelovanje američkih i evropskih službenika".

- Hoćete li Dejton ili nećete? Ako nećete, onda se mora razgovarati. Nemoguća je situacija u kojoj ste stalno pod pritiskom, a kada tražite objašnjenje onda dobijete besmislene fraze - rekla je ona novinarima u Sitnici.

Komentarišući izjavu pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejmsa O'Brajana (James O'Brien) da će SAD nastaviti sa sankcijama predsjedniku RS i, kako je kazao, njegovim pomagačima, Cvijanović je ocijenila da SAD krše osnovna ljudska prava, jer sankcionisane osobe ne mogu da primaju platu.

- Pravo na rad i platu propisani su najvišim međunarodnim aktima koja štite ljudska prava. Činjenica je da je ovdje to uskraćeno određenom broju ljudi - kazala je ona, prenosi Beta.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.