7.10.2024. 8:03
0
Iako je SDA proglasila pobjedu u Bugojnu: U trci trenutno vodi kandidat Trojke
U Bosni i Hercegovini su jučer održani lokalni izbori. Kada je riječ o izbornoj utrci u Bugojnu, gradska organizacija SDA proglasila je pobjedu, međutim, prema dostupnim preliminarnim podacima trenutno je otklonio Edin Mašić, kandidat Trojke za načelnika koji je trenutno u vodstvu.

Prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije BiH (CIK), Mašić je na osnovu 73,81 posto obrađenih glasova sada na prvom mjestu sa 46,26 posto osvojenih glasova (4.387).

Odmah iza njega je Mirza Idrizović, kandidat SDA sa 42,04 posto osvojenih glasova (3.987).

Njih dvojica su u, s obzirom na razliku u glasovima (400), moglo bi se reći, u tijesnoj utrci.

Preostalih troje kandidata (HDZ-a BiH, SBiH-a te jedan nezavisni kandidat) su osvojili procentualno veoma mali broj glasova.



Podsjećanja radi, na prošlim lokalnim izborima pobjedu za načelnika Bugojna odnio je kandidat SDA.

Planirano je da CIK danas u 9:00 sati iznese i nove preliminarne rezultate glasanja nakon čega bi situacija u Bugojnu mogla biti jasnija.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.