23.10.2024. 11:11
0
Turistička zajednica KS o velikom priznanju za Sarajevo: "Ovo je ogroman vjetar u leđa"
FOTO: tzks
Sarajevo je jučer i zvanično proglašeno pobjednikom ovogodišnjeg izbora National Geographic Travel u kategoriji "Najbolji na svijetu 2025. po izboru čitalaca", a iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo istakli su da su ih to čini sretnima, ponosnima i izuzetno zadovoljnima.
Glavni grad Bosne i Hercegovine tako je pozicioniran na svjetski vrh turističke destinacije za 2025. godinu, a ovo priznanje je još jedan pokazatelj da je Sarajevo zaista atraktivna turistička destinacija koja iz godine u godinu privlači sve veći broj turista iz cijelog svijeta i opravdava imidž regionalnog centra historije, kulture i najbolje zabave.

Naime, pored Sarajeva, u najužem izboru za ovo laskavo priznanje bili su i Ho Chi Minh (Vijetnam), New Orleans (SAD), Bodrum (Turska) i Cuzco (Peru).

- Mnogo je ulaganja, rada, ali i sreće bilo potrebno da ostvarimo pobjedu ovogodišnjeg glasanja. Ovim izborom pokazali smo da turisti znaju prepoznati dobre ljude, odličnu atmosferu u gradu, jedinstven spoj historije, kulture i suživota, prelijepe prirode, autentične gastronomije...

Ovo je ogroman vjetar u leđa da nastavimo raditi bolje i više, kako bi opravdali očekivanja svih koji su mišljenja da je Sarajevo grad koji treba posjetiti u narednoj godini. Veliko hvala svima koji su glasali a posebna zahvlanost za sve koji ulažu u razvoj Sarajeva na svim poljima njegovog napretka, poručio je Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS.

Inače, National Geographic Travel magazin je pozvao čitaoce da u narednoj godini posjete Sarajevo.

- Bilo da hodate labirintskim ulicama da biste pronašli bazare, džamije i podrumske barove ili istražili njegove olimpijske planine, bogata historija Sarajeva proteže se izvan sjena 20. stoljeća.

Sa svojom višestoljetnom historijom koja je utkana u prirodnu ljepotu, nije ni čudo što je ovaj kosmopolitski glavni grad toliko omiljen. Planirajte putovanje da istražite lokalne tržnice, prošetate uz rijeku Miljacku i njene brojne mostove, te uživate u predivnim prizorima koje grad nudi, naveo je ovaj prestižni medij.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.