15.10.2024. 11:52
0
P Diddy suočen za šest novih tužbi: Zlostavljao maloljetnu osobu?
Američki reper Sean Combs poznatiji kao P Diddy suočen je sa šest novih tužbi, među kojima je i ona za zlostavljanje maloljetne osobe, piše Rolling Stone.

Među njima su anonimne tužbe dvije žene i četvorice muškarca. Optužbe protiv 54-godišnjeg repera odnose se na period od 1995. do 2021. godine.

Dio su niza tužbi raznih advokata, među kojima je i teksaški advokat Tony Buzbee koji je ranije ovog mjeseca izjavio da će protiv Combsa pravni postupak pokrenuti više od stotinu navodnih žrtava.

On je prošli mjesec uhapšen, a optužnice ga terete za vođenje zločinačke mreže, koja se bavila manipuliranjem i primoravanjem žena da sudjeluju u orgijama u kojima je bilo i droge. Prema optužnici, ove su zabave pažljivo organizovali njegovi saradnici, a žene su podvrgavane fizičkom i psihičkom zlostavljanju.

Jedan od najutjecajnijih ljudi u svijetu muzike i poduzetništva suočava se sa teškim optužbama koje uključuju seksualno zlostavljanje, trgovinu ljudima i organizaciju “freak off” zabava.

Jedan od tužitelja kaže da ga je Combs seksualno napastovao kad je imao 16 godina, 1998. u Hamptonsu nedaleko od New Yorka, na jednoj od Combsovih zloglasnih zabava.

U to je vrijeme Combs tinejdžeru objašnjavao da dopustiti takvo ponašanje spada u dio procesa potrebnog za proboj u svijet muzike.

Nove jezive tužbe najnovije su poglavlje u Combsovoj biografiji.

I ranije je bio suočen sa nizom sličnih građanskih tužbi prije nego što su ga savezne vlasti uhapsile po tri kaznene tačke, navodeći da je seksualno zlostavljao žene uz pomoć mreže zaposlenika i saradnika.

Tužioci tvrde da ima još dokaza koje bi trebalo istražiti, te da bi se optužnici protiv Combsa moglo dodati još tačaka.

Podsjećamo, reper P Diddy uhapšen je 17. septembra u New Yorku, a advokat Tony Buzbee koji će zastupati žrtve, naveo je da je Diddy drogirao ljude sredstvom za smirenje konja.

U optužnici se navodi da su policajci zaplijenili velike količine baby ulja i lubrikanata u njegovim domovima u Miamiju i Los Angelesu. Osim toga, otkrili su i vatreno oružje i streljivo s oštećenim serijskim brojevima.

Suđenje je zakazano za 5. maja 2025. Ukoliko bude proglašen krivim, Diddy bi se mogao suočiti s kaznom od 15 godina do doživotnog zatvora.

(Ajdin B.)

P Diddy
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.