17.1.2017. 10:17
0
Večer klavirske muzike u Bošnjačkom institutu
Koncertna sezona 2016/2017. Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu bit će nastavljena u srijedu još jednim koncertom iz ciklusa Piano night.

Na koncertu će se predstaviti sedam perspektivnih mladih pijanista Amila Rančić, Kenan Kojić, Dolores Bratić, Mirza Gološ, Merima Lokvančić, Lejla Nurković, Zlatan Božuta - studenti Odsjeka za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Oni će putem interpretacije djela J. S. Bacha, W. A. Mozarta, L. Van Beethovena, F. Chopina, L. Janačeka, A. Skrjabina, S. Prokofieva, G. Ligetia te M. Ravela javnost upoznati s nekim od krucijalnih dijela klavirske literature koja ujedno čine i nezaobilaznu osnovu u razvoju umjetničkog integriteta jednog pijaniste.

- Koncert će biti održan 18. januara u Bošnjačkom institutu - Fondacija Adila Zulfikarpašića s početkom u 19 sati, a ulaz je besplatan - navodi organizator. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.