3.10.2017. 15:34
0
Premijera monodrame 'Smeće' večeras u 'Kosači'
Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače i Mali teatar iz Mostara upustili su se u koprodukcijsku priču s Kazalištem u Močvari iz Zagreba te će, nakon uspješne premijere u Zagrebu, večeras na sceni velike dvorane 'Kosače' s početkom u 20 sati premijerno uprizoriti monodramu nagrađivanog autora Ive Krešića "Smeće", u režiji Marija Kovača.

Specifičnost je predstave da se uz glumca/autora pojavljuju i njegovi psi Flija i Koko u sporednim ulogama.

Tekst je inspiriran stvarnim događajem i ne preporučuje se mladima ispod 16 godina, priopćili su organizatori.

- Smeće je redovito završavalo ispred ulaza gdje živim, vjerujem da nisam jedini kome se to događa. I dan danas jednom tjedno zateknem kesu ili dvije ispred ulaza. Obično su žute kese, ali bude i bijelih. Ovim putem molim osobu koja to radi, ako čita ove retke, da prestane, jer to se ne radi ljudima. Ostalo napisano u tekstu je puka mašta, što bi bilo kad bi bilo, igra i zabava. Ugodnu večer vam želim i što manje smeća - istaknuo je autor predstave Ivo Krešić.

Kako bi svi koji žele imali priliku pogledati premijeru predstave, broj mjesta neće biti ograničen, najavili su organizatori.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.