18.5.2016. 12:01
0
Akcija "Ostrvo": Uhapšene četiri osobe zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u koordiniranoj akciji sa policijskim službenicima MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona kodnog naziva „Ostrvo“, jutros su (18.5.2016. godine) na području Ljubuškog slobode lišili četiri osobe i pretresli objekte na tri lokacije.

Slobode su lišene osobe inicijala D.V. (1980), Z.P. (1991) i A.B. (1987) državljani BiH i osoba inicijala R.K (1985) državljanin Albanije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, uz podršku policijskih službenika MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Granične policije BiH.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe vršili neovlašteni promet opojne droge „kokain“ sa područja Hrvatske i Njemačke na područje BiH s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koriste, koji su dalje distribuirali u količinama od pet do 100 grama krajnjim preprodavcima i konzumentima na području Hercegovačko-neretvanskog kantona i Zapadno-hercegovačkog kantona. 

U okviru današnje akcije pretreseni su objekti na tri lokacije na području Ljubuškog. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice, pakovanje bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain“ i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.