26.1.2019. 17:25
13
"Prišao sam mu i zamolio ga da ne lupa i ne razbija inventar, jer ja sutra sve to ponovo moram kupiti i platiti. Odgovorio mi je samo: Marš od stola..."
Abdulah Zukić, bivši ministar poljoprivrede i šumarstva u Vladi Tuzlanskog kantona, član SDA, sinoć je, prema riječima vlasnika kafića “Avenija” Aldina Paprikića u Živinicama, s još nekoliko saučesnika demolirao njegov objekt te je nekolicini gostiju nanio povrede.

Vlasnik kafića 'Avenija' Aldin Paprikić za Source portal prepričao je šta se sinoć izdešavalo u njegovom lokalu.

"Stajao sam sa strane posmatrao atmosferu u kafiću. U jednom trenutku prišao mi je konobar i  upozorio me da ministar Zukić ponovo pravi probleme. Prišao sam njegovom stolu i zamolio ga da ne lupa i ne razbija inventar, jer ja sutra sve to ponovo moram kupiti i platiti. Odgovorio mi  je samo, 'Marš od stola'. Otišao sam sa druge strane kafića i nakon što sam ponovo čuo lupanje, pozvao sam policiju", izjavio je Paprikić za Source.

Međutim Zukić tu nije prestao sa prosipanjem sile.

"Uzeo je klavijaturu od muzičara i bacio je na pod. Tužno je bilo vidjeti kako pjevač bježi noseći sa sobom svoj instrument. Jedan od momaka kojeg su napali za stolom iz čista mira bio je njihov poznanik. On je cijelo vrijeme pokušavao smiriti situaciju, na kraju je i on dobio šamar", priča nam Paprikić.


Sa Zukićem, kako nam je pojasnio Paprikić, bio i njegov kolega Ćazim Mulić, vijećnik u Općinskom vijeću Živinice, a koji je jednog od prisutnih momaka udario glavom.

"Na snimku se vidi da momak cijelo vrijeme stoji za svojim stolom, dok ga oni napadaju. Nije mi jasno zbog čega ga je udario glavom", govori Paprikić.


Prema njegovim riječima, bivši ministar je i prije pravio probleme, ali nikada u ovolikoj mjeri.

"Otimao je mikrofon od muzike, svima psovao majke. Ovo se jednostavno više ne može izdržati. Danas sam dobio dosta poruka u kojima mi ljudi prijete, jer sam navodno protiv SDA stranke, što nije istina. Nisam ja ni protiv jedne stranke, ja sam samo morao prijaviti pojedinca koji mi je demolirao kafić. Ne znam kako dalje, šta će se sve izdešavati. Imam osjećaj da mi slijedi 'ključ u bravu', jer kako da se osjećaju moji gosti kada vide šta se meni dešava! Zukića za nasilje do sada niko nije smio prijaviti, jer znaju ko je on u Živinicama, zbog toga mislim da ću poslije svega imati velikih problema", rekao je za naš portal Paprikić.

Kako su naveli iz MUP-a TK, Zukić se tereti za narušavanje javnog reda i mira te krivično djelo oštećenje tuđe stvari. Inače on trenutno obnaša funkciju zamjenika direktora “Horizontale”.

U video prilogu pogledajte kako je izgledao ovaj nemili događaj u Živinicama.








13
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.