21.3.2024. 16:53
0
Oglasili se iz Tužilaštva TK o istrazi FUP-a u vezi s ubistvom Amre Kahrimanović
Federalna uprava policije vodi istragu ubistva Amre Kahrimanović, koje je 7. februara u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli počinio policijski inspektor iz Elvis Ćustendil. Iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona za Faktor su pojasnili da se istraga u ovom slučaju vodi u dva pravca.

- Istražitelji Federalne uprave policije (FUP) FBiH pod nadzorom ovog tužilaštva provode intenzivne i opsežne istražne radnje i vještačenja u vezi sa ubistvom Amre Kahrimanović u Tuzli i ovom tužilaštvu kontinuirano dostavljaju potrebne dokazne materijale. Dakle, istražitelji FUP-a rade veoma efikasno i profesionalno i poduzimaju sve potrebne istražne radnje kako bi se istraga okončala u što kraćem roku. Napominjemo da se radi o pritvorskom predmetu i da je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Ćustendila, ovom Tužilaštvu dostavljen u prva 24 sata policijskog postupanja u ovom predmetu - navodi Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Pored istrage samog ubistva, istražuje se i postupanje policije za šta je, također, zadužen FUP.

- Također, u drugom predmetu, pod nadzorom Tužilaštva TK, istražitelji FUP-a provode intenzivne provjere i istražne radnje koje su usmjerene na to da li je u MUP-u TK bilo propusta u vezi s činjenicom da Ćustendil nije razdužio službeni pištolj dok je bio na godišnjem odmoru i o drugim segmentima u vezi s policijskim službenikom Elvisom Ćustendilom. U tom segmentu će se nakon obavljenih provjera i istražnih radnji dostaviti izvještaj ovom tužilaštvu - navodi Arnautović.

Iz Tužilaštva TK naglašavaju da u oba segmenta rada na predmetima istražitelji Federalne uprave policije rade veoma efikasno, blagovremeno i učinkovito.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.