27.3.2024. 12:19
0
Detalji paljevine vozila repera u Sarajevu: Evo šta je Buba Corelli ispričao istražiteljima
Sarajevski policajci još uvijek nisu identifikovali i uhapsili piromana koji je u utorak u ranim jutarnjim satima u ulici Kolodvorska, u Novom Sarajevu, zapalio automobil poznatom sarajevskom reperu Amaru Hodžiću, poznatijem kao Buba Corelli.

Ova informacija potvrđena je za portal Oslobođenje.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Prema saznanjima ovog medija, požar je ugašen do dolaska policije. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da zapaljeno vozilo nije u vlasništvu repera te ga je on koristio.

Isti izvor je otkrio da je Buba Corelli sarađivao sa istražiteljima, ali da im to i nije od velike pomoći. On je navodno policajcima rekao "da ne zna ko bi mu mogao zapaliti vozilo".

Istragu vodi kriminalistička policija Policijske uprave Novo Sarajevo.

Podsjetimo, ranije je iz MUP-a KS potvrđeno da je Buba Corelli prijavio policiji da je došlo do oštećenja na njegovom automobilu. Vatra je zahvatila lijevi retrovizor i lijeva vrata automobila.

Iz MUP-a KS su tada dodali da je tužitelj Kantonalnog tužilaštva Sarajevo događaj kvalificiralo kao krivično djelo - izazivanje opće opasnosti.

Inače, ovo nije prvi put da je na meti imovina repera. Prije tri godine, tačnije 2021. godine, u Vogošči mu je zapaljen Audi Q7.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.