25.7.2024. 17:51
0
Detalji filmske pljačke u Sanskom Mostu: Došao na odmor iz Amerike, pa izgubio milionski iznos
Filmska pljačka desila se u noći s petka na subotu u naselju Zdena kod Sanskog Mosta. Kako smo ranije objavili, u toj pljački otuđeno je 1,7 miliona KM, koji je S. J. (identitet poznat redakciji Avaza) planirao da investira u kupovinu hotela, prenosi danas Avaz.

S. J. je inače biznismen koji posjeduje i firmu u Sjedinjenim Američkim Državama, a došao je u svoj rodni grad, gdje mu se nalaze i roditelji, na odmor.

Kupovina hotela

On je digao novac za kupovinu hotela i ostavio ga u kući, te se uputio s porodicom na more.

Kada se vratio, prizor koji je vidio ga je šokirao. Stan je bio obijen, a novca nije bilo. Na stanu su vidljivi tragovi provale, a sada se provjerava videonadzor.

Komšinica ove porodice nam otkriva da je otišla da se pozdravi s njima nakon što su se vratili s mora i niko nije mogao da vjeruje šta se desilo.

Avaz je razgovarao i sa majkom opljačkanog muškarca, koja je rekla da je njen sin trenutno na putu.

- Ovo je veliki lopovluk. Nama su rekli da ništa ne govorimo, jer je istraga u toku – kratko nam je kazala.

Provjera snimaka

Kako nezvanično saznaje Avaz, provjerava se i videonadzor, koji bi mogao pomoći u otkrivanju počinioca.

Rečeno nam je da su u istragu ovog slučaja uključeni brojni policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Treće policijske uprave.

Opsežne radnje

Na licu mjesta su završene uviđajne radnje pod nadzorom Tužilaštva USK i poduzimaju se dalje opsežne mjere i radnje s ciljem pronalaska izvršioca ovog krivičnog djela.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.