26.7.2024. 12:44
1
Održano ročište za produženje pritvora majci i sinu zbog ubistva Nermine Ravlić - Odbrane se tome protive: "Nema nijedan konkretan dokaz da se radi ubistvu na svirep način..."
FOTO: Faktor
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održana sjednica na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva KS za produženje pritvora Goranu Ravliću, koji je s majkom Leđibom Ravlić osumnjičen za svirepo ubistvo supruge Nerminu krajem juna u stanu zgrade na Pofalićima.

Branioci, advokati Muhidin Kapo i Rijad Kapo koji zastupaju sina i majku, protivili su se prijedlogu za produženje pritvora, te zatražili da se osumnjičenima izreknu mjere zabrane.

Advokat Omar Mehmedbašić se također usprotivio produženju pritvora za Latifa Jašarevića koji se tereti za pomaganje i neprijavljivanje krivičnog djela.

Advokat Kapo je za Avaz naveo da su se protivili pritvoru jer nema dokaza za ubistvo na svirep način.

- Nema nijedan konkretan dokaz da se radi ubistvu na svirep način. Tužilaštvo je provelo vještačenje po vještaku za sudsku medicinu, nema nalaza, da kaže koje su smrtnosne povrede i kako su mogle nastati. Koja je to smrtonosna povreda. Osporili smo osnovanu sumnju- kazao je advokat Kapo za Avaz.

Dodao je da Goran Ravlić ima državljanstvo BiH i Hrvatske, te da se mjerama može ostvariti da bude dostupan, tako što bi mu se oduzeli pasoši, te zabraniti prelazak granice s ličnom kartom. Države su potpisnice sporazuma o izručenju izvršilaca krivičnih djela, naveo je Muhidin Kapo.

- Ne zna se na koji način osumnjičeni mogu utjecati na vještačenja. Rečeno je da treba da se pronađe oklagija koja je trebala biti pronađema. Ne može neko ležati u pritvoru neograničeno, stan je zaključan, a da se ne nađe drvena oklagija- navodi advokat Kapo.

Kazao je da prijedlog nije konkretizovan odnosno da se ne zna na koji način bi osumnjičeni mogli utjecati na brata oštećene, kao i na druge svjedoke.

- Navedeno je da je ubistvo počinjeno u vanrednim okolnostima. Nije to nikakvo atipično ubistvo. Žena je nađena mrtva u kući, da vidimo šta je bilo, jesu li je sjekli na komade, jesu li se iživljavali na njoj, gdje su dokazi da je atipično ubistvo, navodi Kapo i dodaje:

- Isticao sam da se on Goran Ravlić može sumnjičiti samo za pomaganje jer on zaista nije poduzeo nijednu radnju. Ni Tužilaštvo nije navelo radnju iz koje bi se stekla obilježja da je ubio svoju ženu. On je svoju ženu volio. Nije imao motiv da je ubije. I sama njegova majke Leđiba kaže: „Moj sin nije ubio suprugu“. To tužilaštvo navodi u prijedlogu- kaže Kapo.

Sud će naknadno donijeti odluku o produženju pritvora.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.