29.12.2016. 9:22
0
Preokret u slučaju, beba iz Zvornika rođena mrtva
Obdukcijom je utvrđeno da je Suzana V. (31) iz Zvornika rodila mrtvo žensko novorođenče koje je imalo urođenu srčanu manu. Dakle, beba nije ubijena i na tijelu nisu uočeni tragovi nasilja, ali je i dalje nejasno zašto je majka nakon poroda dijete bacila u Drinu – neslužbeno navode iz Okružnog tužiteljstva Bijeljine, koje će vjerojatno obustaviti istragu za kazneno djelo ubojstva djeteta pri porodu, a hoće li eventualno odgovarati za neko drugo kazneno djelo za sada nije poznato.

Sudeći po tome, Suzana nije ubila svoju bebu, nego ju je rodila mrtvu, kao što je zajedno sa suprugom Milanom i tvrdila. Prema njegovim riječima, radilo se o određenom genetskom opterećenju, objašnjavajući da je Suzana i prije ovog slučaja imala dva pobačaja. Upravo zbog takvog stanja, on i razumije njezino (ne)djelo. Podsjetimo, slučaj koji je šokirao javnost u BiH otkriven je u ponedjeljak ujutro kada je Suzana zbog krvarenja potražila ginekologa u Domu zdravlja u Zvorniku, gdje je utvrđeno da je ona preko noći, pola sata nakon ponoći, rodila, a kako nije bilo ni traga bebi, alarmirana je policija. – Porod je obavila praktički nasred ulice iza novogodišnjih štandova koji su postavljeni pored Narodne knjižnice u Zvorniku. Ispostavilo se da je rodila mrtvu bebu, čije je tijelo potom odnijela i bacila u Drinu s gradske plaže.

Nakon dojave ribara tijelo bebe je dva dana kasnije izvučeno iz rijeke, a majka je puštena da se brani sa slobode.

– Očekivali smo rođenje djeteta u martu, ali je zbog nastalih bolova supruga otišla kod doktora noću oko 00:30 sati. Vratila se sva krvava rekavši da joj je pukla cista, ne govoreći ništa o porodu – rekao je Milan novinarima u Zvorniku. On je dodao kako je sve saznao tek sutradan u policiji, tvrdeći da mu supruga nije smjela reći jer nije znala kako će reagirati.

– Da sam te večeri, kad je osjetila bolove, krenuo s njom, sve bi bilo drugačije. Da je makar netko, u to vrijeme kada je počeo porod, naišao ulicom, bio bi svjedok ove priče – rekao je Milan. 


(Večernji/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.