21.1.2017. 19:11
0
Decembar 2016: Od 44 ukradenih vraćeno devet auta, šest eksplozija nijedna nije rasvijetljena
Posljednjeg mjeseca 2016. godine na području Kantona Sarajevo ukradena su 44 automobila, a vraćeno je tek devet vozila. MUP KS vratio je 3, uz pomoć drugih MUP-ova dva i vlasnici su sami pronašli četiri vozila.

Najviše vozila ukradeno je na području općine Novi Grad 14, Ilidža 13, Stari Grad 10, Novo Sarajevo 7. Usporedbe radi u decembru 2015. godine ukradeno je 47 vozila.  

Poznato je da građani često i ne prijavljuju krađe već automobile vraćaju uz pomoć svojih kontakata i kanala. Vlasnici često budu kontaktirani neposredno nakon krađe te plate otkupninu i tako vrate vozilo.

Prema statistici najveći broj vozila krade se na području općine Novi Grad koja je u blizini međuentitetske linije FBiH i RS-a. Najčešće se kradu vozila marke VW, Audi, BMW i Škoda i to u periodu od 22 do 4 sata ujutro. 

U mjesecu decembru 2016. godine registrovano je šest aktiviranja minsko-eksplozivnih sredstava od strane nepoznatih izvršilaca. Eksplozije su se dogodile na području općina Stari Grad i Novo Sarajevo - po dvije, Centar i Novi Grad pri čemu je došlo do oštećenja na poslovnim, stambenim objektima i na putničkim vozilima.

Čak tri eksplozije bile su usmjerene na ugostiteljske objekte City Lounge, Tesla pub i kafić Ginger.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.