8.6.2017. 13:42
0
MUPKS: Uhapšen 'dvojac' zbog krađe u Staroj pravoslavnoj crkvi
U srijedu u 17.15 sati, na raskrsnici ulica Ferhadija - Sarači, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici I PU lišili su slobode Z.A., rođen 1978. godine u Visokom i H.A., rođena 1990.godine u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

Isti su 5. juna od 12.00 do 13.00 sati izvršili tešku krađu u vjerski objekat Stara pravoslavna crkva Svetih arhangela Mihaila i Gavrila, ulica Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad Sarajevo.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Z.A. i H.A. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba. 

Na području KS-a 28 saobraćajnih nezgoda  
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda, od toga 26 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama kojom prilikom su četiri osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, šest osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUPKS-a. 


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.