3.8.2017. 15:50
0
Odbijen ulazak u BiH državljanima Turske i Kraljevine Saudijske Arabije
Lišeni slobode prema potragama

Pripadnici Granične policije BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo 3.8.2017. lišili su slobode tridesetsedmogodišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine. Prilikom pasoške kontrole putnika na letu iz Kelna utvrđeno je da B.A. potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnih djela: „razbojništvo“ i „lake tjelesne povrede“. Predat je službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo. 

Na MGP Doljani prilikom ulaska u BiH 3.8.2017. lišen je slobode pedesettrogodišnji bh. državljanin. Graničnim provjerama utvrđeno je da P.S. potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bit će predat nadležnom organu. 
Dan ranije, 2.8.2017. na MGP Rača prilikom ulaska u BiH lišen je slobode K.S. (1950) jer ga potražuje Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Odbijen ulazak u BiH državljanima Turske i Kraljevine Saudijske Arabije

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 3.8.2017. godine na letu iz Istanbula nisu dozvolili ulazak pet državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u našu zemlju. Narednim letom bit će vraćeni u Istanbul. Dan ranije, zbog neispunjavanja uvjeta nije dozvoljen ulazak šest državljana Kraljevine Saudijske Arabije. Stranim državljanima uručena su rješenja o odbijanja ulaska u BiH. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.