29.5.2023. 14:52
0
Uhapšen Nermin Zahirović, osumnjičen za ubistvo S. N. u Visokom
U Sarajevu ja na području Općine Novi Grad Sarajevo uhapšen, Nermin Zahirović (22) osumnjičen za ubistvo S. N. u pucnjavi koja se 25. maja dogodila u Visokom, prenosi avaz.

Povrijeđeni podlegao povredama

Portparol MUP-a ZDK Elvedin Fišek, navodeći inicijale osumnjičenog, potvrdio je da je riječ o krivičnom djelu ubistva jer je u međuvremenu 27. maja povrijeđeni S. N. podlegao povredama u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

- Osumnjičeni N. Z. za kojim je bila raspisana potraga sinoć je u 20 sati lišen slobode na području općine Novi Grad Sarajevo. On je trenutno na kriminalističkoj obradi u MUP-u Zeničko- dobojskog kantona zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u sticaju sa izazivanjem opće opasnosti, laka tjelesna povreda i djela iz Zakona o nabavljanju i držanju oružja. On će biti predat Tužilaštvi ZDK. Za drugim licem se još traga - kazao je Fišek.

Pucali u pravcu više osoba 

U ulici Križ u Visokom 25. maja došlo je do napada kada su dvije osobe s područja Kantona Sarajevo pucale iz vatrenog oružja u pravcu više osoba koje su se nalazile u ulici.

Tada je S. N. zadobio povrede opasne po život od kojih je u subotu podlegao, dok je A. Z. zadobio lakše povrede.

Nermin Zahirović je odranije poznat policiji.

U septembru prošle godine je privođen zbog tučnjave u stanu u Švrakinom Selu u Sarajevu kada je pepeljarom, a potom i LCD televizorom nasrnuo na trojicu podstanara.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.