21.11.2017. 11:01
0
Pucao u Damira Hodovića: Fuad Pitić osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora
Fuad Pitić koji je priznao da je pucao u Damira Hodovića 1. februara 2017. godine na Alipašinom Polju danas je na Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora.

 Pitića je optužnica teretila za izazivanje opće opasnosti i nanošenje lakših tjelesnih povreda. Za nanošenje lakših povreda Hodoviću je dosuđena kazna od godinu i deset mjeseci zatvora, a za izazivanje opće opasnosti izrečena mu je kazna od sedam mjeseci zatvora. U kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru. 

Hodoviću je smrtonosnu povredu nožem nanio Ismar Halilović, Pitićev šura. 

Prema optužnici sarajevskog Tužilaštva, Halilović i Pitić su se 1. februara, oko 18 sati našli u kafiću Fellini na Alipašinom Polju. Pitić je tada na ulici ugledao Hodovića sa kojim je odranije imao nesuglasica, te je izašao iz kafića nakon čega je između njih dvojice izbila svađa, a potom i naguravanje.

Hodović je potom pokušao pobjeći, a Pitić je iza pasa izvadio pištolj, nepoznate marke i ispalio hitac u pravcu Hodovića, kojim ga je pogodio u lijevu potkoljenicu, nanijevši mu laku povredu.

Iz kafića je zatim izašao i Halilović, te prišao s leđa Hodoviću, uhvatio ga rukama za jaknu i oborio na tlo. Nakon toga je, u namjeri da ga ubije, izvadio nož na preklop sa drvenom drškom, te Hodovića ubo u lijevu stranu grudnog koša, usljed čega je on iskrvario i umro isti dan.

Suđenje u odnosu na Halilovića bit će nastavljeno, a ranije je postupak razdvojen i u odnosu na Nihada Titorića, koji se također našao na optuženičkoj klupi. On je, na osnovu sporazuma o priznanju krivnje, osuđen na osam mjeseci zatvora jer je pištolj, iz kojeg je Pitić pucao u Hodovića, stavio u vrelu vodu, kako bi sa njega uklonio otiske prstiju i tragove baruta. Pištolj je, prema vlastitom priznanju, nakon toga bacio u Miljacku, ali on nikad nije pronađen, iako su pripadnici MUP-a KS u potrazi za oružjem angažirali i ronioce. 

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.